Yangın Algılama Sistemi

İnsanlarınızı ve mülkünüzü korumak için bir yangın alarm sistemi şarttır. Ofisler, mağazalar, oteller ve halka açık mekanlar gibi çoğu ev olmayan binaya bir yangın alarm sistemi kurmak yasal bir gerekliliktir.

İşverenler ve / veya bina sahiplerinin de güncel bir Yangın Riski Değerlendirmesine (FRA) sahip olmak için yasal bir zorunluluğu vardır. FRA, ihtiyacınız olan sistem kategorisini ve tesislerinizin gerektirdiği yangın güvenliği kapsamını belirler. Bu, ihtiyacınız olabilecek her türlü yangın söndürücüyü, acil durum ışıklarını, eğitimi veya bakımı içerir.

Tecrübemizden, kuruluşunuz için doğru yangın sistemini seçmenin, neden ihtiyaç duyduğunuzu bilmekten, hangi sistem türünün gerekli olduğunu ve buna uyacak güvenilir ve güvenilir bir şirket seçmekten dolayı biraz mayın tarlası gibi olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle, işletmeniz için doğru sistemi seçmenize yardımcı olmak için bu kısa kılavuzu bir araya getirdik.

Konvansiyonel veya adreslenemeyen yangın alarm sistemleri

Bunlar, küçük ofisler, kreşler, küçük oteller, restoranlar, depolar, mağazalar ve diğer küçük işletmeler için uygun giriş seviyesi sistemlerdir. Genellikle mevcut en ucuz sistem, dedektörler ve kontrol paneline özel devreler üzerine bağlanan çağrı noktaları ile binayı farklı bölgelere ayırırlar. Bir dedektör etkinleştirilirse, kontrol paneli hangi devrede tetiklenen cihazı tanımlar ve yangın alarmının orijinal konumunu belirtir.

İki telli yangın alarm sistemleri

İki kablolu bir yangın alarm sistemi, küçük işletmelere de uygun olduğundan geleneksel sistemlere çok benzer. Bununla birlikte, iki kablolu bir sistem, ilave siren devrelerini kablolama maliyetinden tasarruf ederek algılama devresine sirenler eklemenize olanak tanır. Her bölge için dedektörler, yangın butonları ve alarm cihazları aynı iki çekirdekli bölge kabloları setine tekrar kontrol paneline bağlanmıştır. Böylelikle, sirenleri veya sirenleri hem algılama hem de güç sağlamak için bölge başına tek bir devre kullanmasını sağlar. İki telli sistemler, geleneksel sistemlerden daha pahalıdır, ancak daha hızlıdır ve kurulumu daha esnektir.

Analog adreslenebilir yangın alarm sistemleri

Adreslenebilir yangın sistemleri, algılama devresi üzerinden veri iletir ve yangın, arıza, duman veya ısı olması durumunda kesin konumu veren ayrı dedektörler hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. Bu “akıllı” yangın alarm sistemleri, oteller, ofis blokları ve büyük fabrikalar gibi büyük ticari tesisler için uygundur. Geleneksel sistemlere göre daha karmaşık, daha akıllı ve bir yangını daha hızlı tespit edebildikleri için, oldukça değerlidirler.

Kablosuz Yangın Alarm Sistemleri

Kablosuz yangın alarm sistemleri, okullar, kolejler, bilim parkları gibi birden çok binaya sahip tesisler için idealdir. Kablolamanın çirkin olduğu tarihi veya miras alanlarına da uygundurlar. Pahalıdırlar, ancak algılama cihazları ile kontrol paneli arasında kablolamaya ihtiyaç duymama avantajına sahiptirler. İkinci bir avantaj, daha hızlı kurulmaları ve geleneksel kablolu sistemler kadar koruma sağlamasıdır.

Hava örneklemeli duman algılama sistemleri

Hava örneklemeli duman algılama (ASD) sistemleri, küçük veya için için yanan yangınları diğer sistemlerden çok daha hızlı algılayabilir. Bir elektrik süpürgesi gibi çalışırlar, amaca yönelik olarak inşa edilmiş aspirasyon boruları ve bağlantı parçaları aracılığıyla bir binanın etrafından hava emer. Daha sonra havanın kalitesini örnekler ve duman partiküllerini tespit ederse olası yangın için bir uyarı sinyali oluşturur.

Geleneksel bir duman dedektörü ile aynı konuma bir hava örneklemeli duman algılama sistemi kurabilirsiniz. ASD’nin geleneksel dedektörlere göre avantajları daha fazla güvenilirlik ve verimliliktir. Özellikler, mevcut duman algılama ve klima sistemleriyle aynı anda çalışabilme yeteneği ile birlikte tüm hava akışı analizi ve ateşleme noktası hedeflemeyi içerir. ASD’ler, bilgisayar odaları veya büyük depolar gibi erken yangın uyarısı gerektiren binalara uygundur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Bu yazıda:
İnsanlarınızı ve mülkünüzü korumak için bir yangın alarm sistemi şarttır. Ofisler, mağazalar, oteller ve halka açık mekanlar gibi çoğu ev olmayan binaya bir yangın alarm sistemi kurmak yasal bir gerekliliktir.