Dijital Dönüşüm
2020’ye COVID-19 manşetleri hakim olsa da, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve enerji kullanımı, tüm elektrik profesyonelleri için giderek artan bir vahşetle yüzeyin altında kabarcıklandı. Güç verimliliği artık herkes için, özellikle de artan dijital talepleri karşılamaya, enerji maliyetlerini yönetmeye ve CO2 emisyonlarını en aza indirmeye çalışan kritik iş uygulamalarında çalışanlar için en büyük endişe kaynağı. Veri merkezlerini, binaları, endüstriyel fabrikaları ve sağlık tesislerini destekleyen kritik sistemler içinde dijital hizmetlerin büyümesi, veri tüketimi ve bağlanabilirlik, güç sürekliliğini ve dayanıklılığını gerekli hale getirdi. Arıza süresi, giderek karmaşıklaşan elektrik sistemlerinde önemli bir sorun haline geldi. Bir Centrica raporuna göre, günümüzde işletmelerin %39’u enerjiyle ilgili bir arızanın sonucu olarak planlanmamış arıza süreleri yaşıyor ve her üç kişiden biri elektrik kesintileri nedeniyle gelir kaybediyor. Ek olarak, bu işletmelerin %18’i kesintilerin markalarına zarar verdiğini söylerken, %19’u bunun sonucunda müşterilerle ilişkilerinin bozulduğunu belirtti. Esnekliğin önemi daha geniş çapta anlaşılır hale gelirken, sorunları önceden çözmenin yolları belirsizliğini koruyor. Temel olarak, verimliliği en üst düzeye çıkarmak, tüm elektrik ve işletme işlevlerinin bütünsel olarak anlaşılmasını gerektirir. Ancak ayrıntılar daha karmaşıktır – örneğin bir kesintisiz güç kaynağının (UPS) türü ve tasarım yapılandırması önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlayabilir. Güç öngörülebilirliği ve güvenilirliğinin sağlanması, herhangi bir UPS için önceliktir, ancak verimliliği en üst düzeye çıkarmak için teknoloji, topoloji ve modülerlikteki çeşitli seçeneklerin dikkate alınması gerekir. Bunlar, kritik projeleri için çözümler seçerken tüm elektrikçilerin bilmesi gereken bazı önemli hususlardır:

Modernizasyona rehberlik edecek araçlar

Neyse ki, elektrik müteahhitlerine, işletme sahiplerine ve operatörlere rehberlik etmeye yardımcı olmak için bugün ücretsiz olarak kullanılabilen birçok çevrimiçi kaynak ve dijital araç var ve bunlar belirli gereksinimleri karşılayacak senaryoları modelleme yeteneği sunuyor. Örneğin bazıları, enerji kullanımını, verimlilik kazanımlarını ve uzun vadeli yaşam döngüsü faydalarını belirlemeye yardımcı olabilirken, diğerleri, UPS teknolojilerini çalışma süresi ve kullanılabilirlik gereksinimlerine, bütçeye ve hatta mevcut kurulu bir tabana yükseltmelere dayalı olarak seçme ve dağıtma yeteneği sunar. UPS varlıkları. Modern araçlar, farklı senaryolara yönelik veri odaklı bilgiler sağlayabilir. Son kullanıcıların belirli ortamlarda temel güç, soğutma ve BT gereksinimlerini belirlemelerine yardımcı olarak temel rehberlik sunarlar. Elektrikçiler ve operatörler, ürün yükseltmeleri ve değiştirmeleri konusunda sıklıkla karar vericiler olacaktır. Bu sürece yardımcı olmak için, daha yeni teknolojilere yükseltmenin güç tüketimi, uzun ömür ve değiştirme maliyetlerine kıyasla bakım ve destek sözleşmelerinin maliyetini, değiştirme programlarını ve bir sistemin tahmini kalan ömrünü hesaplamak için araçlar mevcuttur.

Kurulum kolaylığı

Bugün, elektrik endüstrisi, diğerleri gibi, yaygın bir beceri eksikliği yaşamaya başlıyor. Belirli uygulamalar ve ortamlar için gereken uzman uzmanlık nedeniyle, birçok profesyonel geleneksel elektrik tesisatı işlerinden veri merkezlerine ve diğer yoğun güç kullanan kritik altyapı alanlarına geçmeye başlıyor. Yüklenicinin üzerinde çalıştığı uygulamanın türüne bağlı olarak, bu teknolojinin uygulanmasının karmaşıklığı önemli olabilir. Bu nedenle elektrik uzmanları, uzmanlık eğitimi almalı ve yerinde güvenliğe öncelik verebilmelidir. Bu nedenle, yeni güç ürünleri ve bileşenlerinin kullanımı kolay, kurulumu kolay ve servis ve bakımının güvenli olması gerekir. İyi haber şu ki, yeni teknolojiler geliştikçe önde gelen üreticiler tasarımlarını basitleştirebilir ve ürünlerin kurulumunu kolaylaştırabilir. Toplam kurulum süresini azaltmak için bölünmüş nötr kablolama ve geçmeli RCBO teknolojisine sahip Acti9 Isobar P dağıtım panosunu alın. Veri analitiği sağlayan PowerTag gibi IoT teknolojileriyle birleştiğinde, bu, elektrik profesyonellerinin enerjiyle ilgili birçok zorluğun üstesinden gelmesine ve beceri açığını kapatmasına yardımcı olabilir.
Dijital Dönüşüm

Uzaktan gözlemleme

Kesintilerin artması ve esnekliğin giderek artan bir endişe haline gelmesiyle, kritik altyapı ekipmanlarının sağlık durumunu gerçek zamanlı olarak izleme, yönetme ve kontrol etme becerisine sahip yeni güç koruma çözümlerinin kullanılması temel bir husus haline geldi. IoT teknolojisi ve gelişmiş kontrol devresi, sistemlerin herhangi bir yerden izlenmesine ve yönetilmesine olanak tanır. Durum bilgileri sürekli olarak merkezi bir yönetim konsoluna yönlendirilir ve operatörlere proaktif bakım planlamak ve kullanım ömürlerinin sonuna yaklaşan ürünleri değiştirmek için gereken görünürlüğü sağlar. Katmanlı Yapay Zeka (AI) ve makine öğrenimi algoritmaları, kullanıcıları sorunları belirleyip uyararak, sorun ortaya çıkmadan önce hızla yanıt vermelerini sağlar. Acti9 PowerTag gibi çözümler, bu düzeyde bir içgörü ve uzaktan izleme sağlar. Teknolojiler gelişmeye ve daha sürdürülebilir hale gelmeye devam ettikçe, gelişmiş uzaktan yönetim yazılımı esnekliği ve çalışma süresini artırarak karmaşık güç ürünlerinin daha da yüksek verimlilik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha düşük karbon ayak izi ile yönetilmesini sağlar.

Bağlanabilirliğe öncelik verme

Temel olarak, kritik ekipmanın bakımını yapma ve tutarlı ve güvenilir bir hizmet sağlama yeteneği, eksiksiz bağlanabilirliğe dayanır. Sistemler, kuruluşların dijital dünyada rekabet edebilmelerini sağlamak için açık altyapıyı benimsemelidir. Çeşitli donanım ve yazılım sistemlerinin sektörler ve dikeyler arasında sorunsuz bir şekilde çalışmasına izin vermek için birlikte çalışabilirlik her zamankinden daha önemlidir. Kesintisiz entegrasyon için agnostik uygulamalar, analitikler ve hizmetler için temel sağlayan yazılımı birleştirmek bir zorunluluktur. En alttan en üst kata kadar her şeyi birbirine bağlamak, her düzeyde zekayı barındırır ve operasyonlar yoluyla daha iyi karar vermeyi destekler. Tüm işlevler ve uygulamalar arasında köprü kuran tam bağlantı olmadan maksimum verimlilik imkansızdır. Önümüzdeki 20 yıl için önümüze çıkan zorluk ve fırsat, daha iyi kurulumlar ve daha fazla güvenlik için bağlantı ve uzaktan izlemeyi kullanabileceğimiz tamamen elektrikli, tamamen dijital yeni bir dünyaya geçiş yapmaktır. Elektrikçiler geleceğe hazırlanmak için şimdi bunu akılda tutarak kararlar vermelidir.
Dijital Dönüşüm
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bu yazıda:
Dijital Dönüşüm: Güç verimliliği, özellikle artan dijital talepleri karşılamak ve enerji maliyetlerini yönetmek isteyenler olmak üzere artık herkes için en büyük endişe kaynağı.